HOME.

Italien


Dammiga väggar, vägar och hus. Trappuppgången och ringklockan. Vackra ord i varje hörn och apelsinerna som smakar bättre på den sidan havet. Mellan bilarna i morgonruset lånas tändare genom de nervevade rutorna. De delar en apelsin, på röken i luften, på tvättlinor mellan sina balkonger.

Kan inte du lära mig hur man knyter sjalen runt håret sådär, ber hon mig, hon som jag bor hos. Hon har Audrey Hephburn på sina väggar och en hund som heter Lily. Hon röker för mycket, lyssnar på dålig musik och äter drömmar till frukost. Jovisst kan jag det, säger jag och visar.
-Åh du ser ju ut som Audrey Hephburn nu!
när jag säger så ler hon och ber mig sminka hennes ögon. Hon lär mig massor med svordommar och hur man äter drömmar till frukost.
FrankrikePå solgit gräs fast i en annan atmosfär. lite renare luft och mjukare makaroner. Andra duschtider och en omräkning av kindpussarna. Vi var mest stenhårda och flickfnittriga. Allihopa. Åt crêpe caramel jättemånga gånger och åkte på utflykter.

Vår under Eiffeltornet. På gatorna ligger miljorner cigaretter och i luften spelas melodier ifrån filmer. Min film tänker jag, för jag såg min balkong som jag ska ha sen. När jag blir stor och kan sitta där. Vid morgontid tänker jag.


Shakespeare-bokhandeln var så fin och Isabella också. På natten köpte vi vin och berättade hemligheter hela natten. Paris sover aldrig men vid fem-tiden tog hemligheterna slut.

Sist hade vi picknick och grädde precis överallt. Jättemycket vår i luften och så soligt att alla blev snälla.

Sen skålade vi bubbel på flyget och fnittrade sista tågresan hem. Pet-i-näsan-förbuds-vagnen och sen kramades alla hårt som om vi aldrig mera skulle ses fast vi hade matte klockan nio nästa morgon. Så fina människor, minuter, fnitterattacker, franskaförälskelser, fjantiga fotograferingar och åh.
När jag kom hem var det blå blommor på gräset och jag hade ingen röst kvar. Hej-kramar som jag längtat efter och en egen dusch-ordning. åh nu vet ni varför jag varit iväg.

hjärta till er.

Era tankar
Postat av: Rebecca

men galet va fint du verkar ha haft det!!!

2012-04-06 @ 10:52:22
URL: http://hellotheremydear.blogg.se/
Postat av: Johanna

åh välkommen tillbaks. vi har saknat dig här hemma. italien och frankrike verkade finare än finast.

2012-04-06 @ 10:54:21
URL: http://johannaviolah.blogg.se/
Postat av: lilla my

åh vad fint åh vad fint åh vad fint. vad gör jag här hemma igen. åh vad fint<3

2012-04-06 @ 10:59:29
Postat av: Ida

åh, verkar varit så himla fint. vad kul!

2012-04-07 @ 22:16:00
URL: http://tradeskins.blogg.se/
Postat av: Fellen

Åh, det lät magiskt ju.

2012-04-14 @ 22:19:03
URL: http://fellen.devote.se

Kommentera inlägget här:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Tanke:

Trackback
RSS 2.0