det är därför

Temperaturväxling.

Somnar lätt och sover länge. Vaknar ändå trött. Äter russin till frukost. Reser med bil. Bestämmer låtlista. Smyghöjer när mamma tankar. Köper gul pall och så. kaffelattekanelbulle. Jag kör. Det regnar. Jag kör medan det regnar. Ber mamma om vatten-tystnad-djungelvrål. Skriker lite när hon skriker tillbaka. sol. jag kör och det är sol. Varmt kallt varmt. Kommer hem. somnar nog lätt och vill sova länge.
temperaturväxling till Ljummet.

imorgon är det redan imorgon.

tusen år och tusen mil

det regnar och jag har för lite kläder. Alldeles. Men jag är hemma nu och det är onsdag. Jag borde nog jobba matte eller dansa eller kanske laga mat. Vad ska vi äta? lakritsfiskar är ju vegetariskt. Ni vet väl att det är en bra dag idag. En jättefin flicka har nämnligen klarat körkort. hurra hurra! hurrrra!

En gång hittade jag denna bilden. Jag tyckte att det var likt henne. Hon den fina som tagit körkort. Hon får protestera ifall hon vill så. men jag tycker om bilden. ♥

ger vad som helst för en dialogNär du säger saker och jag inte kan svara.
Jag ska ägna allt för att försöka förklara. Har du tid?

fall is my lover

Det bor en igelkott i trädgården. en kanin också. Den äter på nedfallna äpplen och sitter man stilla för att titta kryper myror upp på knäna.

Jag hade aldrig längtat så mycket efter Augusti som denna gång. Aldrig någon gång förrut.
Det är Augusti här. Jag önskar jag visste vad jag längtar efter nu.


if I could be naive again

inget internet i mitt hus hemma. Det regnar och man pratar om hösten. Utan strumpbyxor och dig blir det lätt kallt. Innan skolan började var det sista dagen och det blev en sådan man behöver. En sådan man helt enkelt behöver. För att kunna somna lugnt och vakna lugnt.
När man börjar skolan igen är maten likadan och man blir lika trött vid fyra. Men det känns som att det kanske behövs en sån tid nu. Med likadan mat och samma klockanfyratrötthet. Fast egentligen?


alla männskor är som is


det är så mycket man vet innan man dör

Man säger hur det var förr. Att det är det man sitter och tänker på. Hur det var igår eller när man var tolv eller innan sommarlovet fanns till för att ta slut. Om två dagar börjar vi trean. Åh himmel. Klockan är nästan ingenting och jag lyssnar på låtar. från förr. som när jag var tolv. Låter låtarna förklara hur det känns. Städar garderoben och önskar mig feber. åh himmel.

Raymond & Maria – Ingenting för dig
(jag tror den här är atmosfärens bästa.)


vi går ut och brinner upp i natten och skyller allting på våra fyllehuven

det regnar och det är mest söndagen som inte fanns igår. Håkan sjunger fint på cirkus och jag sitter med pappas tröja, höststrumpbyxor och vanilj-te. En nödvändig kombination 14-08-11. Efter Håkan ska jag titta på winnerbäckfilmen, inte tänka alls och dricka mera te. Sova ikapp en natt som höll sig vaken. Kanske göra något mera men mest troligt inte.


hjärta.


you re-wrote the rules

jag ägnar min tid.
• skruvar upp blomlådor i garderoben.
• målar dörrar gula
• klipper av håret
• bläddrar igenom sju nummer Damernas
• färgar det mörkt
• sorterar strumpbyxor
• lagar veggo
• köper puder och trasmattor
• lyssnar på why do you love me so much?
• slarvar bort kamerasladden
• provar mammas gamla balklänning
• glömmer ringa vännerna
• tar bort ingen-lappen på den gröna brevlådan vid det lilla huset vid glassfabriken.
• somnar tidigt


it takes a fool to remain sane

onsdagtorsdag i augusti:

linnea.rebecca.johanna. fina ni.

rebecca. linnea.&.jag

Säkert!

rebecca.linnea.johanna. &.jag.

ola.


håkan.

vi reste med tåget. kom till Helsingborg och picknickade. bodde en natt. Köpte klänningar, hattar, gul färg och ännu mera.

Säkert! the ark. &. Håkan georg H.

Vi dansade fastän hjärtan brister. Jag fick ett plektrum av Olas gitarrist och kanske ska jag börja spela gitarr ändå. Håkan tjuter fortfarande i mina öron fast det är lördag och nästan kväll. Det var den finaste augustinatten man kan dansa i. som om bara dans fick jorden att snurra.


sputnikälskling

Jag har tagit sommar nu. bränt näsan, läst ut en bok och fått åtta deciliter sand i skorna. åh.
jag har börjat le lite emallanåt också. för torsdag. och för imorgon när allt fint börjar. augustiresan med flickorna till Annika, Ola och Håkan. Världens finaste Annika, Ola och Håkan. ååh. vi har köpt konsertbiljetter. puss, nu ska jag bestämma vilken klänning och om man behöver en hatt.gatubarnens mamma

min eviga spotify tog slut. jag har lyssnat fem gånger på Havanna Mamma och på Stenad I Stockholm. nu är dom slut.


Nobody can see us. I'ts a me and you house

när det fortfarande var juli:


när tiden fanns till för att konstruera kojor. vi lyssnade på Snurra du min värld och det regnade.

RSS 2.0