dude, next week is june.

Jag ska säga en sak. Åskan har lättat. Planen har landat. kapitlet är klarat och lugnet är..alltså. Ni förstår inte. Skolan som är kvar är tom på uppsatsande och tankeverksamhet. Nu är det bara fika och bus kvar i korridorena.

Det är nu jag ska börja intressera mig för saker helt av egen vilja. Läsa Kristina Lugn-dikter och förstå metafysiken. För att jag vill.school's soon out for summer

Det blev verkligen sommar. Sån sommar som bränner och som gör att man glömmer vintern. kommer mest ihåg att vi slutar skolan om två veckor. Säger:

GALET
GALET
GALET GAAALET.

för det är så det känns. Skulle kunna skriva med kritor över hela asfaltsplanen utanför skolan. Alla saker jag kommer sakna. Det skulle bli fullskrivit tror jag. Korridorspring. Den pyttelilla bibliotikaren som alltid ler. Att hata avspärrningarna vid rök-kullen. Franskan i paviljongerna. Alla dans-maskerader. Att ha anledning att intressera sig för saker som faktiskt kan vara bra att kunna. Att köpa samma fika i samma kafeteria och prata om samma saker med samma personer. Pannkakor i skolan. Litteraturvetenskapen som mest handlar om feminism och kaffe. Fina litteraturvetenskapsfröken. Min franskafrökens cykel med blommor på. Min överbildade engelskalärare. Den jobbiga matte-tanten med trassligt hår. När hon säger ta inget för givet, när man bara frågar om man får låna en penna. Ta inget för givet trots att det är just vad jag tar. För givet att alla fina människor kommer fortsätta sitta på kullen och i-solen-röka, eller mötas i korridoren eller le genom matsalen genom en höst eller en vinter. Jag kommer sakna att titta ut genom naturkunskapens fönster och känna igen alla som går nedanför. Fast de är i en helt annan vinkel. Och pannkakor i skolan kommer jag sakna. Men mest människorna. Att man är på samma plats varje dag.


Och samtidigt saknar jag allt som inte hänt än. Det är som vi säger, Sommar nu och alldeles galet. För vi slutar skolan om två veckor. Med vita hattar på.

onetwothreefourfive

Dag 1.
G D Em C. G D Em C. Brukar ofta drömma drömmar om gitarrer. Gitarrer, vita katter och trapphusgolv. Jag håller på att lära mig. Vi fick långledigt för att skriva viktiga dokument innan betygen sätts, men det gick inte bra. G D Em C istället. När jag lärt mig spela ska jag sluta drömma dom drömmarna.

Dag 2.
Det regnade mot alla fönster samtidigt. Jag ville se på film men vi hade ingen film. Ville spela Mario men lillasyster skrattade bara om hur katten kissat på hela spelet. Så jag plockade rabarber och sov.

Dag 3.
Hon tog mig med på hemlig utflykt. Åå jag tycker om hemliga utflykter. Vi såg en strand och köpte kjolar. Pratade om världen och längst upp på en sten kunde man nästan se hur rund den är.
Så blev det kväll och mysmat mysmänniskor och mest mys. Det kändes som söndag fast var bara fredag.


Dag 4.
Skulle hitta saker så åkte på sakjakt med mamma. Fikade hjärtkaffe och hittade saker.

Dag 5.
Imorgon ska jag kanske skriva några ord i några viktiga dokument innan betygen sätts.. och så ska det bli sol.

maj.

Maj påminner mig så mycket om förra maj. När vi lade oss längst ut på bryggan och lyssnade mest på Iggy Pop och Lou Reed. You know, It's such a perfect day och det var bara vi där. Vi drack kaffe ur en papperskopp och planerade hur vi skulle utstå en hel sommar utan koridorer, och chansen till allt. Var rädda att resten av världen skulle gå vidare medan vår sommartid stod still. Vi planerade hur vi skulle stå ut.
Nu är det mest en historia om bryggan som blåst sönder och vi planerar igen hur vi ska klara oss, men det handlar om en hel framtid. Hela våra liv utan koridorer som då lovade en chans till allt. Maj påminner om att sakna något man fortfarande har. Trots att vi redan chansat på allt och trots att framtiden är mer än allt vi någonsin haft.du kände mig när
åren var terminer
när sommaren var helig
och nätterna var allt
du har vart densamma
som en klippa genom tiden
med en hand som
verkat räcka åt oss alla

minns du när vi satt

utanför Strandbaden i Falkenberg
och lyssnade på när
havet blåste in
det var långt innan henne
det var långt före allt
men jag kan inte komma på
att jag saknade nåt då

no words came out

Jag kommer ihåg när vi vände på dygnet tills det var precis lagom vänt. Vardagsvakna en natt och försov oss lite in på nästa dag. Så vi fick morgonborsta våra tänder i skolan. Det var runt advent. Som för miljarder år sedan. Precis då när allt bara hade börjat och dinosaurierna knappt dött ut.

För ett år sen exakt var det sol. Jag var kär i hemlighet och lyssnade på en sång om att vara kär i hemlighet. Det var innan allt hade börjat och dinosaurierna inte ens hade funnits.Ikväll ska jag somna i tid. Drömma samma dröm som för ett år sedan. Om att vi kunde starta ett band. Göra covers på A-teens covers. Drömma den drömmen utan att veta hur allt blev.


vill bara explodera. lite till och lite mera.

dans (av fornfranska danse, ett ord av omdiskuterat, kanske germanskt, ursprung) har definierats som rörelser till rytm och melodi, rörelser som ges en speciell form och utförs i viss tid och visst rum.RSS 2.0