hon kommer från främmande vidder

Jag har någon som lever mitt liv i en vecka här. Hon sover i min säng och dricker frukostchoklad ur min morgonkopp. Därför kan man tro att jag sover. eller att jag tänker ut något invecklat. Men nu förstår ni, det är inte så. Jag måste bara se till min kamrat. Ge henne mat och sömn och duschtider.

k o m m e r   s n a r t   å t e r

Plus att jag är kär i instagram. Et halvår kanske flera halvår efter att alla andra haft sina instagramkärlekar. men äschdå.


Strangers on this road we are on


Vi är ändå som främlingar säger han.
Med knäna uppdragna till hakan säger jag bara att jag inget vet. För det är så det känns. Som att jag inget vet. Förutom varför hans spotifylistor heter sådär. Eller hur man öppnar hans skåpsluckor i köket. Sånt vet jag.
Han vet hur jag gör för att förstöra, för jag har gjort det förut.
Han kommer komma ihåg mig sån.
Och jag kommer komma ihåg hur man öppnar hans skåpsluckor i köket.

I’m so mean, I make medicine sick.

Som jag lät allt få en chans att gå fel. Som jag ville dansa i maximal hastighet och spilla rödvin över vita katter. Så de blir rosa och som att jag aldrig vill lära mig stava rätt till Ernst Kirchsteiger utan att se efter. Fel med flit. Jag ångrar mig nu.
Jag visste visst att glitter bara är en reflektion av ljus men när allt glittrade en timma efter midnatt spelade det ingen roll. Wikipedia säger att Förlåt är ett slags sänglakan som inte används längre men jag är för naiv för att att tro på fakta.


You know I’m bad.
just last week, I murdered a rock,
Injured a stone, Hospitalized a brick.
I’m so mean, I make medicine sick.HOME.

Italien


Dammiga väggar, vägar och hus. Trappuppgången och ringklockan. Vackra ord i varje hörn och apelsinerna som smakar bättre på den sidan havet. Mellan bilarna i morgonruset lånas tändare genom de nervevade rutorna. De delar en apelsin, på röken i luften, på tvättlinor mellan sina balkonger.

Kan inte du lära mig hur man knyter sjalen runt håret sådär, ber hon mig, hon som jag bor hos. Hon har Audrey Hephburn på sina väggar och en hund som heter Lily. Hon röker för mycket, lyssnar på dålig musik och äter drömmar till frukost. Jovisst kan jag det, säger jag och visar.
-Åh du ser ju ut som Audrey Hephburn nu!
när jag säger så ler hon och ber mig sminka hennes ögon. Hon lär mig massor med svordommar och hur man äter drömmar till frukost.
FrankrikePå solgit gräs fast i en annan atmosfär. lite renare luft och mjukare makaroner. Andra duschtider och en omräkning av kindpussarna. Vi var mest stenhårda och flickfnittriga. Allihopa. Åt crêpe caramel jättemånga gånger och åkte på utflykter.

Vår under Eiffeltornet. På gatorna ligger miljorner cigaretter och i luften spelas melodier ifrån filmer. Min film tänker jag, för jag såg min balkong som jag ska ha sen. När jag blir stor och kan sitta där. Vid morgontid tänker jag.


Shakespeare-bokhandeln var så fin och Isabella också. På natten köpte vi vin och berättade hemligheter hela natten. Paris sover aldrig men vid fem-tiden tog hemligheterna slut.

Sist hade vi picknick och grädde precis överallt. Jättemycket vår i luften och så soligt att alla blev snälla.

Sen skålade vi bubbel på flyget och fnittrade sista tågresan hem. Pet-i-näsan-förbuds-vagnen och sen kramades alla hårt som om vi aldrig mera skulle ses fast vi hade matte klockan nio nästa morgon. Så fina människor, minuter, fnitterattacker, franskaförälskelser, fjantiga fotograferingar och åh.
När jag kom hem var det blå blommor på gräset och jag hade ingen röst kvar. Hej-kramar som jag längtat efter och en egen dusch-ordning. åh nu vet ni varför jag varit iväg.

hjärta till er.

RSS 2.0