and I got some bad motherfuckers to deal with and they came for me to tonight and I’m losing myself to a terrible mess that’s impossible to fight and the nightmares came over me again


Det var natten däremellan och jag drömde mardrömmar, åtta stycken efter varandra:
...
Cirkusen stängde för dagen men det fanns två flickor kvar därinne. Med fallande fåglar och folk över sig. Alldeles rädda för varandra.
När jag vaknade hade jorden gått under och en man med svarta fötter hade sagt hur jag skulle springa med för litet försprång innan han skulle komma ikapp. Försökte skrika men det kom inget skrik alls.
Somna igen.
Skakandes vaknade jag och trodde mig vara gömd i ett trappuppgångshörn med samma rutiga golv. Så rädd så det brände.
Innan det blev morgon hade jag hunnit tappa bort en lillebror i grå storstadsdimmor och gjort allt för att få en skrikande flicka att bli tyst.
Så rädd så det verkligen brände.
Ville helst aldrig mera somna ensam. Vill verkligen helst aldrig mera det.

Happy Christmas your arse I pray God it's our last

Mintkyssar och extrastolar för huset är fullt av besök. Skumtomtar och gröt och när Håkan sjunger Fairytale of New York gråter jag inte längre. Snön som kom smälte i värmen.
Granen är full och glöggen öppnad. God jul alla vackra ni. För ni är ju så fasligt fina.

MARRY X-MAS

We kissed on a corner Then danced through the night

Vad var det där?
Bara ett sätt att hamna nära och när jag somnar med läppstift på kinden är det ett bevis på hur långt bort vi lyckades komma. Från deras förväntan och köldskador, från det som inte är oss.
Ett bevis. Precis hur nära man kan hamna.
Jesus died for somebody's sins, but not mine

Det var en tépåse som gick sönder. Smak av Himalaya som spreds i bränt vatten och färgade det svart.
Det är december med brist på vinter och på radion sjunger Jesus med sina barn om något jag inte känner till. Tiden går verkligen men jag glömde min klocka hos dig och märker ingenting. Det är förresten alldeles för längesen nu, för att fråga: om en klocka, lite tid, hur du sover. Fråga dig om det jag glömde, men du. Vem behöver tid egentligen?

I bergen är luften renare, jag hörde när du sa det. Det blev nog bara för mycket på samma gång. För stark smak av Himalaya i så uppvärmt vatten.Hjärter Dam


(Hjärter Dam, hon bär på en sak, som hon inte vet att hon har.)

runt ditt kvarter

Kollision

 

(Kom ihåg: stjärnor som faller finns inte. Det är småsten som tar sig in genom atmosfären för att brinna upp. Bara det.)

 

Igen. Hon hade glömt av att glömma släcka ljusen. Somnat utan risker. Ensam, men utan risker. Vaknade vid liv och kylde pannan mot sitt fönster. Längst upp i huset hade hon sin plats, sitt fönster. Lägenheterna ovanför hyrvideostället med hårda skumnallar till salu. Ett av de likadana husen med likadana fönster. Med pelargoner och pannor ut mot världen. Där bodde hon, så som folk ofta bor. Med gemensam tvättstuga, vita väggar och en röd back längst ner i skafferiet med bara sodavatten kvar. Så som folk ofta bor- i väntan på liv, lån eller varandra. Hon väntade också.

Det blev en historia, kanske bara hennes. Mellan mars och april, tid och hastighet. I ett vakuum ingen ens märkte. Det var på modet med grundfärgade Converse, så hon hade röda. Förresten, ingen kan leva i ett vakuum.

Hon det handlade om, hennes panna mot fönstret. Hon hade ett namn med E på slutet och var en konst att bara uttala. Hon kunde få komplimanger för det vackra i hennes ögon, det som hon själv inte kunde se. Hon somnade ensamt och väntade på liv. På lån. På att någon skulle stoppa henne när hon sprang för fort på stadens 30-vägar. Hon hade glömt igen, glömt av att glömma släcka ljusen. Hade inte ens kommit ihåg att tända dem. Hur skulle hon någonsin lyckas brinna upp?

Det blev måndag och tiden när klockornas visare går om varandra. Det var en historia, nu om honom. Han som skrivit STOPP med vita kritor på asfalten när han var barn. Suttit med nakna fötter och dränkt spindlar i en vattenpöl. En historia, nu om honom. Han brukade ljuga. Säga hur han älskade himlen. Att han kunde dansa utan musik. Han hade lärt sig några svåra ord som fick folk att tro honom. Han brukade ofta ljuga, och folk vill väldigt gärna tro. Han gick längs sin trottoar. Mörkret kom och när gatuljusen tändes, då stod han precis under.

Så många vindar blåste den kvällen. Måndag och det var en extrem nederbörd. Tusentals fåglar som föll från himlen. Kråkor, sparvar och svanar som alla hade satt hans tuggummin i halsen. Alla de han konsumerat för att spotta på hennes gator. Få henne att fastna någon gång. För att fastna igen. Men nej. Han borde passa sig noga nu, för att inte trampa snett. Döda en redan död blåmes med foten.

Vädret, tvättschemat och priset på bensin. Situationen hade gett henne en hobby: att gå i stora cirklar, runt i fågeldöpta kvarter. Gökgatan, Lärkvägen, Lövsångare-stråket ner. En hobby, att gå i stora cirklar och försöka förstå.

De hamnade på samma trottoar. I samma natt. Svalde slut på samma luft. Han stod under ett gatljus och letade efter något. Efter borttappad tid. Efter en chans att ta en chans. Efter en stjärna att se falla.

Hon cirkulerade mellan husen. Mellan mars och april, tid och hastighet. I ett vakuum ingen var där för att märka. Hon visste inget om förstånd. Visste inte vem han var. I mörkret fortsatte hon sin cirkel. Såg inte vad vita kritor skrivit med stora bokstäver på asfalten. STOPP.

(Sluta stå i natten, titta inte upp mot himlen. stjärnor som faller finns inte. Det är småsten som tar sig in genom atmosfären för att brinna upp. Bara det.)

Det var under himlen de befann sig. I ett ösregn av sånt som inte går att förklara. På en trottoar, i ett land. De tillhörde folket. Det som bosätter sig och skaffar katter, vita väggar, delar tvättstuga med varann. Det som väntar på sodavattens utgångsdatum medan mars blir april och tid möter hastighet. Det som bestämmer över grundfärgade Converse och sväljer luft. De tillhörde folket, det som ljuger och det som tror.

 

(Tid finns inte. Jorden cirkulerar runt solen och runt sin egen axel. Det har ingenting med tid att att göra. Ingenting.)

 

Förklaringen var enkel. Han stod under sitt ljus. Hon gick i sina cirklar. Han lät henne inte bestämma. Bröt sig bara in: i hennes bana, i hennes mönster, cirkel. Bröt perfektion. Bröt alla regler. Hennes röst. Den bröt också, när han tog vad hon hade. Vad hon var. Det vackra folk talade om, det i hennes ögon. Han tog utan att låta henne bestämma.

Sånt som faller har en förklaring. Sånt som bryts är förstört. Hon hade fallit förut, hade brutits av och förstörts. Men det spelade ingen roll. Han stod där ändå. Tog sig för nära för att förhindra en explosion. Tog sig nära inpå, för att skriva sina svåra ord i hennes historia.

Det fanns en förklaring. Hon kunde förklarat. Men skulle folk kunna tro, när det finns folk som ljuger? Skulle en förklaring förändra, en cirkels bana som träffats av sten? En cirkels bana runt solen, runt i fågeldöpta kvarter. Ifall hon förklarat, skulle någon ha trott? Kan folk ens förstå ett vakuum?

Igen. Hon hade glömt av att glömma. Hur man väntar, förstår, somnar, brinner upp. Hon satt vid fönstret i sitt hus. Lutade pannan mot glaset och tänkte på det som fanns utanför: Nederbörd, gator och likadana skor. Småsten genom atmosfären. Hon hade ett namn med E på slutet. Hon skulle få somna ensam. I skafferiet stod en röd back med bara sodavatten kvar. I ett likadant hus satt hon, och väntade på samma sak. Men hon började glömma vad det egentligen var man väntade på. Sodavattnets utgångsdatum, på stjärnfall eller lån. På varandra eller glömska.

I den tomma luften satt hon kvar och uttalade tyst sitt namn. Hon var den enda som kunde.

 

(Kom ihåg: Småsten som sammanfaller med jordens cirkelbana runt solen. Kolliderar, tar sig in i atmosfären och brinner upp. Stjärnfall har sin förklaring, men folk vill inte alltid tro den.)

 

Vad var det som hände?

Inget svar.

Mars blev april, helt utan förklaring.

 

 

(Att få höra att man kan någonting som man önskar att man kunde, det är fint. Jag ska köpa en venylspelare därför, för att jag skrev om stjärnfall som ingen kan förstå. )


med huvudet mot ditt hår. aldrig älska dig igen

Vill inte vara matintresserad. Sympatisk. duktig. Vill inte vara kall sådär. Inte vara mittemellan tid och hastighet, inte igen.
Från september till advent: Jag ville bara göra pannkakor. Gjorde pannkakor. Mitt kök har plats för två.
(Det spelar ingen roll hur mitten är, bara början och slutet är bra.)
oktober. november. december. Du ville göra pannkakor. Vi gjorde pannkakor. Ditt kök har plats för två.

Vad tänker du på?
Ja,vad tänkte jag på?
Kommer iallafall tänka på dig när jag äter pannkakor. Medan Håkan sjunger Fairytale of New York i 17 dagar fram till julafton. Jag har förresten lärt mig nu, precis var på jorden du bor. Det glömmer jag nog inte heller.

(Det spelar ingen roll hur mitten är. Bara början och slutet är bra.)
Vill inte vara matintresserad. Bara sova, redan.


(snöade men den försvann innan marken. Syntes på bilrutan under gatljusen i ögonen. )


Enjoy the experience

Skulle jobba matte men gjorde inte det. Åkte och letade efter julklappar istället. Hittade inga alls för att jag kanske inte letade tillräckligt. Fast förresten, till mig själv hittade jag. Iallafall en grej och världens bästa kokosbollsgräddbulle.

Därför är jag glad och imorgon ska jag säga till min naturkunskapslärare att jag ska till doktorn fast jag ska färga håret egentligen.

Ifall man tittar in genom mitt fönster precis nu sitter jag på golvet och dricker té.
Ifall du står utanför och tittar in får du gärna komma in istället, det regnar ju så. Men nu ska jag sluta med det, att dricka té, sätta upp hyllor på väggarna istället. åå. Det regnar verkligen ute.Are you going to drop the bomb or not?

Jag ville bara säga att jag lever och kanske mer än förrut. Det var så kallt överallt och när strömmen gick höll jag på att frysa sönder, men det gjorde jag inte. Somnade brevid mamma alla nätter och hade té i händerna. Något som värmde innanför.

Jag fyllde år innan november blev till vinter. Under stjärnfall medan Forever Young spelades i bakgrunden. Det var fint. Faktiskt finare än det låter, jag lovar. Egentligen är det såhär, att ingenting jag frågat fått något svar. Jag undrar fortfarande. Men det spelar ingen roll, för jag har slutat fråga.

Men du. Jag ville bara säga att jag lever fortfarande. Jag var kall först men värmd igen. Jag vet inte alls om det var meningen att det skulle bli så. Men det var visst så det blev.

(some are a melody and some are the beat)


RSS 2.0